Viktige fagområder

Her ser du ut utdrag av hva du vil lære gjennom studietiden.
For en mer detaljert oversikt over temaer og emner, kan du gå til denne siden.

Anatomi og komplikasjoner

Kjennskap til anatomi og håndtering av komplikasjoner er viktig kunnskap. Å vite hvor faresonene er, hvordan man håndterer selv sjeldne komplikasjoner gir en trygghet og kunnskap til å håndtere og vurdere riktig tilnærming dersom en komplikasjon oppstår ved fillerbehandling med tilhørende rutiner ved bruk av nødvendig medisinske produkter. Ved hjelp av 3D modell blir komplisert anatomi presentert på en grundig, oversiktlig og forståelig måte. Du får kjennskap til blodårer, nerver og hvordan muskler og fett er organisert i ansiktet. Hvilke områder du skal unngå, og hvilke som er trygge. Forskjellige injeksjonsteknikker vil bli diskutert. Komplikasjoner blir gjennomgått i en tidslinje som gjør at du mye enklere kan gjøre en korrekt vurdering av hvilken komplikasjon du står ovenfor og hvordan du skal håndtere den. Du lærer hva du skal ha i et akuttskrin og hvordan du bruker dette. 

Filler

Du lærer korreksjon av lepper, kinn, kinnben og nasolabialt området. Dette er det første utgangspunktet for en helhetlig tilnærming av ansikts konturene. Du blir presentert for "Teoxane approach" med 4D multilayer teknikk for å harmonisere ansiktet og bygge opp volumtap. Deltakeren lærer anatomien teoretisk og praktisk slik at de blir trygge på å finne de riktige injeksjonsområdene. Samt de forskjellige teknikkene på å behandle de dype og øvre fettdepoter i midtre del av ansiktet.

Som deltaker lærer du også å forme symmetri og fylde i leppene, ved å utføre behandlinger med våre effektive trygge teknikker. Hvilke estetiske holdepunkter som brukes for å få harmoni i disse behandlingene. Vi går nøye igjennom leppens anatomi, og muskel funksjon i det periorale området. Dette vil gi deg som behandler kunnskap i trygge injeksjonsteknikker og naturlige resultater.

Nevrotoxiner

Vi gir deg svært god forståelse for bruk av botulinumtoksin til medisinsk rynkebehandling av de vanligste områdene - glabella, panne og laterale canthale linjer, samt svettebehandling under armer.
Vi går gjennom generell anatomi i ansiktet, hvilke muskler og områder vi kan behandle, bivirkninger og generell praktisk informasjon rundt botulinumtoksin.
Målet med faget er at du som behandler skal få den nødvendige kompetansen du trenger for å kunne utføre medisinsk kosmetisk behandling med botulinumtoksin.

Dermatologi

Vi starter studietiden med å lære dermatologien. Dette er helt essensiell kunnskap som må på plass tidlig i studiet, slik at du har den viktige hudforståelsen som et fundament du bygger all den videre læringen på. For å være en dyktig utøver innen estetisk sykepleie er det viktig at innehar god kunnskap om huden, hudtilstander, hudforandringer mm, slik at du kan tilpasse og optimalisere veiledningen din og behandllingsplanen til hver enkelt pasient/kunde. 
Vi går dypt inn i dermatologien;
vi starter naturligvismed grunnkunnskap før vi går videre inn i dybden.

Skinbooster & Biostimulator

Begge disse behandlingsteknikkene er meget populære i klinikkene i dag.  Kombinasjonsbehandling som tilfører fuktighet, viktige vitaminer, aminosyrer og mineraler som er essensielle for en sunn hud.
Skinbooster gir en ganske umiddelbar boost til huden; glød, fukt og mykgjøring av linjer.
Biostimulator jobber noe mer langsiktig med huden og vil blant annet stimulere huden til økt kollagenproduksjon.
Du lærer bruk av nål og kanyle i injeksjonsbehandlinger.

Introduksjon i laserteknologi

Vi gjennomgår alle bølgelengdenes funksjon og hvordan vi bruker de enkeltvis eller i kombinasjon. Her vil vi gjennomgå: Analysering av hår og hud ved hårfjerning, fjerning av pigmenteringer, behandling av blodkar, og de forskjellige hudforbedrings mulighetene med analysering av hver indikasjon. Energinivåer og innstillinger bruk av TRT og BURST modus for optimalisert resultat og sikkerhet. Kontraindikasjoner og risikoanalyse, forventet resultat og kundeoppfølging.

Mesoterapi & Kombinasjonsbehandling

Mesoterapi er en hudforyngende injeksjonsbehandling som gir ny glød og vitalitet til huden. Dette er en behandlingsteknikk hvor vitaminer, mineraler, antioksidanter, peptider & co-enzymer kan injiseres i huden. Behandlingen utføres med tynn nål i hudens overflate. Ingrediensene + nålbehandlingen vil bla. bidra til økt kollagenproduksjon. Dette er en behandling som gir hudforbedring på mange måter.
Du vil også lære hvordan du kan kombinere flere ulike behandlingsteknikker.

Kosmetisk hudbehandling/hudpleie

Du lærer hvordan du utfører en god kosmetisk hudbehandling. 
Dette kan både utføres som en egen behandling, men kan også fint kombineres med de mer medisinske behandlingene..
En grunnleggende og god hudpleie (både behandling og hjemmepleie) er essensielt for en god hudhelse. Det er viktig å kombinere de medisinske behandlingene med god hudpleie for best mulig hud-resultat.